Hiša za veliko let

Home / / Hiša za veliko let
MKutin_Hisa za mnoga leta_star objekt
MKutin_Hisa za veliko let_ situacija
MKutin_Hisa za veliko let_tloris pritlicja
MKutin_Hisa za veliko let_tloris mansarde
MKutin_Hisa za veliko let_prerez in fasada V
Kako v sodobno družinsko hišo na svež način umestiti tradicionalen arhitekturni element?

Lokacija Forme pri Škofji Loki

Leto V delu

Tip Enodružinska hiša

Velikost 240m2 bruto

Naročnik Zasebni

Avtorska ekipa Meta Kutin, Tomaž Ebenšpanger

Izvajalec

Fotografije Arhiv avtorjev

Hiša pri Škofji Loki bo stala na mestu obstoječe stare domačije. Iz spoštovanja do njenen predhodnice je nova stavba zasnovana v enakih tlorisnih in višinskih gabaritih.

Hiša s sivo pločevinasto kritino, naravno belo fasado in lesenimi polknami bo zadržana, a polna zanimivih detajlov, ki bodo osnovani na naravnih materialih uporabljenih s posluhom za čim manj vzdrževanja. Stavbni les na zunanjih površinah bo, na primer, ožgan, kar ga bo naravno zaščitilo pred vremenskimi vplivi, zato v prihodnosti skoraj ne bo potreboval nadaljnega vzdrževanja.

Hiša za par, ki načrtuje veliko družino je v tlorisnih izmerah precej velika. Naročnika sta si želela, da bi interier vendarle deloval domače in udobno. Ena glavnih želja je bila, da se v dnevni prostor umesti klasično peč s pečnicami značilnimi za Gorenjsko. Tradicionalni krušni peči smo, namesto, da bi jo na klasični način umestili v kot prostora, namenili prostor na sredi velike dnevne sobe. Ker predeljuje jedilni del od prostora s sedežno garnituro, je postavljena v središče dogajanja. Njena razgibana zasnova pa bo kot nalašč za plezanje in uživanje v toploti.

Related Projects